Agenda-item


Intervisiebijeenkomst Knelpunten bij het faciliteren van Blended Learning

10-10-2018


Implementeren van blended leren gaat veelal niet zonder slag of stoot. Iedere instelling loopt daarbij tegen dingen aan. Deze knelpunten vormen het uitgangspunt van de intervisiebijeenkomst die de SIG Blended learning op 10 oktober organiseert. Wil jij jouw uitdaging in een kleine groep delen en bespreken? Meld je dan aan.

Jij als deelnemer bepaalt waar we het over gaan hebben. Wel moet het natuurlijk iets te maken hebben met het faciliteren van blended leren.

Denk hierbij aan:

  • We proberen blended leren op grote schaal van de grond te krijgen binnen de instelling, maar het lukt niet.
  • We proberen docenten te professionaliseren op dit vlak door middel van interne netwerken maar dit komt niet van de grond.
  • We bieden docenten cursussen en trainingen aan maar deze hebben nog niet het gewenste resultaat.
  • We hebben allerlei tools maar docenten gaan er maar niet mee aan de slag.

Lever jouw casus aan

Heb jij een casus die je tijdens deze sessie zou willen delen? Meld je dan aan via onderstaande link. Op het inschrijfformulier is er ruimte voor je casusbeschrijving. Op basis van de knelpunten stellen we dan groepen samen waarbij sprake is van een ‘gemene deler’. In de groepen behandelen we minimaal 2 casussen. Degene die de casus inbrengt zal deze kort toelichten waarna we de casus verder uitdiepen en mogelijke oplossingen bedenken. Aan het einde van de bijeenkomst heeft iedereen weer nieuwe inzichten waarmee hij of zij verder kan.

Veilige sfeer

Binnen de kleine groepen is het belangrijk dat er een veilige sfeer heerst. Je komt om te leren en dat wat we bespreken blijft binnen vier muren. Alleen de algemene conclusies (los van de casus en inbrenger) delen we in een groter geheel. Verder zien alleen medewerkers van SURF en de leden van de werkgroep Faciliteren van docentprofessionalisering van de SIG Blended learning jouw casus, om een groepsindeling te kunnen maken voor de bijeenkomst op basis van inhoudelijke overeenkomsten tussen de ingezonden casussen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor onderwijsondersteuners, onderwijsadviseurs en beleidsmedewerkers onderwijs in het mbo, hbo en wo.

Programma & aanmelden

Meer informatie over het programma en de aanmeldlink vind je hier. Aanmelden kan tot 7 september.REACTIES


Geen reacties gevonden.

PLAATS REACTIE