Artikel

Laatst bewerkt door maurice_ op 06-05-2013 11:29

Maak je eigen Cloudopslag

Alsjeblieft, je eigen cloudopslag (en niet van een ander), hier is de handleiding, download de software, en veel plezier!

Dropbox (en verwanten) is verleidelijk, maar zij kijken met je mee. Dat is de prijs die je betaalt voor "gratis". Je wilt de functionaliteit: makkelijk synchroniseren met meerdere devices via de cloud, en specifieke bestanden delen alleen aan mensen waar jij toegang aan wil verlenen. Maar je wilt niet dat je onderzoeksgegevens op willekeurige servers komen te staan over de hele wereld. Je wilt de Open Source software, en de rest doe je zelf.

Open Source pakket ownCloud heeft een server en desktop kant. die je zelfkan installeren. Je moet wel een server hebben waar je de 'cloud-kant' op kan installeren, maar dan heb je ook iets wat je helemaal zelf onder controle hebt. (... met de verantwoordelijkheden en kosten van dien natuurlijk.)

Zijn er instellingen die met ownCloud-achtige paketten werken om 'dropbox- achtige functionaliteit' aan onderzoekers aan te bieden? (Geen lullige 500MB, maar meteen 1TB+ aan opslag waar je iets mee kan, en inloggen en sharing via SURFconext)

Voor Cloud implementatie door instellingen is door SURF een stappenplan opgesteld.

Deel je ervaringen hieronder!


SIG's en subthema's: Research Data

REACTIES


Geen reacties gevonden.

PLAATS REACTIE