Artikel

Laatst bewerkt door Kirsten Veelo op 20-01-2016 16:43

2 seminars over Open Educational Resources op 19 februari 2016

Vrijdag 19 februari staat in het teken van open educational resources (OER). SURFacademy organiseert die dag 2 seminars over dit onderwerp: 1 over het (her)gebruik en betere doorzoekbaarheid van videomateriaal, en 1 over de organisatie van het delen van OER. U kunt ze allebei bezoeken of een van de twee.

In de ochtend vindt het seminar (Her)gebruik en betere doorzoekbaarheid van videomateriaal plaats. De bijeenkomst behandelt best practices rondom het beter vindbaar en doorzoekbaar maken van videobestanden. Daarnaast komen Europese voorbeelden aan bod van databases met educatieve en wetenschappelijke videomaterialen die als OER beschikbaar zijn gesteld.

‘s Middags volgt het seminar Delen van open educational resources: hoe organiseer je dat? De bijeenkomst richt zich op instellingen en initiatieven die het delen van OER op een duurzame manier willen organiseren. Het belicht aan de hand van best practices verschillende aspecten. Hoe onderhoud je een actieve community? Aan welke business en governance modellen kan gedacht worden en hoe organiseer je kwaliteitsborging van de materialen? 

·       Programma en inschrijven seminar (Her)gebruik en betere doorzoekbaarheid van videomateriaal

·       Programma en inschrijven seminar seminar Delen van open educational resources: hoe organiseer je dat?


SIG's en subthema's: Open Education,Media & Education

REACTIES


Geen reacties gevonden.

PLAATS REACTIE