Artikel

Laatst bewerkt door Britt Huijpen op 15-03-2012 09:41

De voordelen van de vernieuwde SURFspace

20 december 2011 is de vernieuwde SURFspace in gebruik genomen. Niet alleen heeft de site een nieuwe en verbeterde look & feel, ook zijn een aantal lang gekoesterde wensen in vervulling gegaan. Het systeem is zeer laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, waardoor het uitnodigt tot interactie.


Ervaar zelf de voordelen en maak je profiel aan! Bovendien maak je, als je je voor 1 februari aanmeldt, kans op één van de tien solartrees!

Solar Tree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makkelijk aan de slag

De techniek van de oude SURFspace liet te wensen over en maakte het doorvoeren van innovaties lastig. Daarom is ervoor gekozen SURFspace om te zetten naar een ander – open source – CMS. Tegelijk is ervoor gekozen de meest dringende behoeften van gebruikers in deze vernieuwingsslag mee te nemen. Het resultaat: een heel gebruiksvriendelijk systeem, waar iedereen mee aan de slag kan en dat uitnodigt tot interactie.

Het mooie aan de vernieuwde SURFspace is dat het een overzicht biedt van alle activiteiten binnen Special Interest Groups (SIG’s) van SURF. Niet alleen heb je toegang tot alle documenten en discussies, maar ook kun je gemakkelijk zien welke personen er betrokken zijn bij de SIG’s en daarmee in contact komen.

 

Profiel aanmaken met bestaand account

Als je een profiel aanmaakt kun je zelf aangeven van welke onderwerpen je op de hoogte wilt blijven en hoe vaak. Dat profiel aanmaken is heel simpel. Je kunt inloggen met een bestaand account, zoals SURFfederatie, LinkedIn of Twitter. Op je profielpagina kun je vervolgens aangeven welke alerts je wilt ontvangen en hoe vaak. De SURFspace-nieuwsbrief komt hiermee te vervallen.

Een lang gekoesterde wens van gebruikers is dat SURFspace van een goede zoekfunctionaliteit voorzien zou worden. Dat is nu het geval. Het is mogelijk om geavanceerd te zoeken, gebruikmakend van verschillende filters. Kortom: de vernieuwde SURFspace biedt vele verbeteringen. Ontdek het zelf!


REACTIES

 • Afbeelding JoGnet
   
   
   
   
   
  310
  Proficiat met de nieuwe omgeving ! Wat is de naam van het open source CMS dat jullie nu gebruiken? Met dank aan Pierre Gorissen voor de attendering : SURFspace 2.0 komt er aan…. Via zijn blog kwam ik hier terecht.
  • Afbeelding JoGnet
    
    
    
    
    
   310
   Ter aanvulling: Ik wilde inloggen via Google en kreeg de foutmelding: The page you requested is invalid. Via Twitter lukte 't wel.
  • Afbeelding SURFspace
    
    
    
    
    
   MODERATOR
   We hebben hier meteen naar gekeken en aanmelden via Google gaat nu ook goed!
  • Afbeelding JoGnet
    
    
    
    
    
   310
   Fijn. Bedankt voor de vlotte reactie.
 • Afbeelding Sander Arts
   
   
   
   
   
  80
  Gefeliciteerd met de nieuwe site!
 • Afbeelding Pierre
   
   
   
   
   
  1030
  Het ziet er strak uit. Idee om een forum in te ruimen voor wensen, vragen en tips? https://www.surfspace.nl/forum/ #1 zou zijn: info bij de reageren popup over de mogelijke HTML die je kunt gebruiken, met name rond vet/cursief/links/afbeeldingen. :-)
  • Afbeelding JoGnet
    
    
    
    
    
   310
   Dat zou ik zeker doen SURF ! Zie ook al een andere foutmelding onder het artikel : Vernieuwde SURFspace gaat 15 december live > https://www.surfspace.nl/artikel/1-vernieuwde-surfspace-gaat-15-december-live/ Ik merk net dat ik de kop van een artikel niet als tekst kan selecteren. Vervelend. Dus moest ik 'm hierboven overtypen. Neem de titel / kop s.v.p. ook op als selecteerbare tekst.
  • Afbeelding JoGnet
    
    
    
    
    
   310
   Ik mis een manier om persoonlijke berichten te versturen aan een ander lid van SURFspaces. Of kijk ik daar over heen? @Pierre of anderen : Waardeer eens één of meer van mijn reacties met een hartje s.v.p. Bedankt alvast !
  • Afbeelding Pierre
    
    
    
    
    
   1030
   Als het goed is zie je 'hartjes' bij je notificaties: https://www.surfspace.nl/notificaties/
  • Afbeelding JoGnet
    
    
    
    
    
   310
   Dank je Pierre. Ik zag het getal in het oranje vlakje niet veranderen. Er staat bij mij nog steeds 0. Daarom had ik daar nog niet gekeken.
  • Afbeelding Annette Peet
    
    
    
    
    
   MODERATOR
   Dit is nu nog niet mogelijk. De eerste stap in de vernieuwing van SURFspace was om te zorgen dat we over konden naar een nieuwe en gebruiksvriendelijke omgeving. Begin volgend jaar gaan we aanvullende wensen en eisen inventariseren.
 • Afbeelding Pierre
   
   
   
   
   
  1030
  Aanvullende vraag: de meeste SIGs hebben ook een LInkedIn groep. Die zie ik nergens gekoppeld. Blijven dat twee gescheiden werelden?
  • Afbeelding Annette Peet
    
    
    
    
    
   MODERATOR
   Dag Pierre, Linked'in staat niet toe om discussies uit Linked'in te importeren. Dus in zekere zin blijven het twee gescheiden werelden. Mijn advies aan de SIGs zou zijn om zo veel mogelijk te kiezen voor SURFspace :-)
 • Afbeelding plugge
   
   
   
   
   
  30
  Chapeau! Eenvoudiger, overzichtelijker, intuïtiever. Succes!
 • Afbeelding Marja Verstelle
   
   
   
   
   
  515
  Aan alle redacteuren, bouwers en projectleiders die bij de nieuwe SURFspace betrokken zijn geweest: gefeliciteerd! Een prachtige doorstart!
 • Afbeelding Marij Veugelers
   
   
   
   
   
  MODERATOR
  Mooi het werkt snel, simpel zoals we (oud redacteuren) het graag wilden! Goed gelukt! Ben benieuwd hoe het gaat werken.
 • Afbeelding Michiel van Geloven
   
   
   
   
   
  400
  Wow, dit nieuwe SURFspace ziet er geweldig uit en werkt smooth&easy. De nieuwe groene kleur is ook helemaal goed!
 • Afbeelding Annemiek van der Kuil
   
   
   
   
   
  5330
  Ziet er goed en uitnodigend uit! Werkt ook veel leuker zo, met die profielen en waarderen enzo. Complimenten

PLAATS REACTIE