Artikel

Laatst bewerkt door Kirsten Veelo op 02-08-2012 17:43

Kick off Apps On wedstrijd op 15 augustus a.s.

SURFnet en Waag Society organiseren dit najaar een ontwikkelwedstrijd voor mobiele (web)apps voor hoger onderwijs en onderzoek. Op 15 augustus a.s. gaat de wedstrijd van start bij SURFnet in Utrecht.

Studenten, ontwikkelaars, medewerkers van het hoger onderwijs, onderzoekers en start-ups zijn woensdag 15 augustus vanaf 20 uur 's avonds van harte welkom voor de kick off van de wedstrijd bij SURFnet.

De kick off vindt plaats tijdens de Summerschool die dit jaar in het teken staat van mobiele (web)apps. Tijdens de kick off zal o.a. Niels Floor (Shapers) spreken over zijn ervaringen met het vertalen van onderwijs- en onderzoeksvraagstukken naar concrete toepassingen.

Vergelijkbaar met Apps for Amsterdam werkt Apps On met thema-eigenaren. Binnen 5 verschillende thema’s brengen zij vraagstukken en een probleemstelling in die aansluiten bij hun eigen praktijk. Hiermee brengen zij de behoeftes vanuit het hoger onderwijs en de onderzoekspraktijk in kaart. Voorbeelden van thema’s zijn ‘Online samenwerken’, ‘Leven lang leren’ en ‘ePortfolio’.

De kick off biedt mogelijkheid voor een meet and greet met de thema-eigenaren.

Over Apps On

Het belang van goede apps in het hoger onderwijs en de onderzoekspraktijk wordt steeds groter. Daarom starten SURFnet en Waag Society op 15 augustus Apps On. Met deze wedstrijd worden de mogelijkheden van apps verkent en de ontwikkeling hiervan gestimuleerd. Zo kan er in kaart worden gebracht welke kansen er bestaan en hoe mobiele apps voor kwaliteitsverbetering kunnen zorgen in het hoger onderwijs en onderzoek.

Aanmelden

Meld je aan via de website van SURFnet: http://www.surfnet.nl/nl/Thema/appson/Pages/Default.aspx

Bijlage
apps-on-eflyer.


REACTIES

 • Afbeelding Elly Langewis
   
   
   
   
   

  Jammer dat dit precies in de vakantieperiode moet!

  Anders was ik ook van de partij geweest.

  • Afbeelding Kirsten Veelo
    
    
    
    
    
   MODERATOR

   Beste Elly,

   Je kunt tot 1 december 2012 je app idee indienen. De komende maanden zullen we allerlei events organiseren in het kader van de wedstrijd. Er komt dus meer! Kijk op: www.surfnet.nl/apps-on

 • Afbeelding Gerard van Westrienen
   
   
   
   
   
  685

  Leuk initiatief! Ben benieuwd naar de resultaten. Het zou erg leuk zijn als daarbij ook gelet wordt op de bijdrage die (sommige) apps kunnen leveren aan duurzaamheid in zowel het onderwijs, als het onderzoek en de bedrijfsvoering van instellingen.

PLAATS REACTIE