Forum:

Discussie


Zet datamanagement op de kaart (of niet?)

Beste lezer,

Graag wil ik weten of meer organisaties geinteresseerd zijn in een datamanagement-kaart.

Deze behoefte bestaat zeker bij de 4 partijen SURF, SARA NLeSC en SURFnet. Wij willen een datamanagement-kaart om te weten welke organisaties in Nederland bezig zijn met datamanagement.

We hebben een opzet op de SURF wiki gemaakt, maar naar mijn mening kan een echte kaart alleen levensvatbaar zijn als deze gezamenlijk wordt onderhouden (waarbij elke organisatie zichzelf 'op de kaart zet'). Dus: waarbij elke organisatie zelf aangeeft welke services er verleend worden en wie contactpersoon is.

Ik hoor graag de mening van de SIG leden!

 


REACTIES

 • Afbeelding Jeff Templon
   
   
   
   
   
  240

  Hi Gera,

  Kun je er iets meer over vertellen?  Wat precies zo'n kaart inhoudt, en ook een link naar de concept wiki?

  Nikhef heeft zeker interesse in data management.  We hebben vorig jaar nog een prototype proxy cache systeem gebouwd voor het lezen van bestanden opgeslagen "in the Grid", en ik doe dit jaar mee met een werkgroep "storage federations".  Dit zou kunnen uitgroeien tot een soort content delivery network voor wetenschappelijke datasets, tenminste het soort data wat in bestanden (en niet bv in databases) wordt opgeslagen.

  Graag meer informatie en graag Nikhef op de lijst van geïnteresseerden zetten!

  • Afbeelding Gera Pronk
    
    
    
    
    
   325

   Hi Jeff,

   Sorry voor de late reactie (nu vanuit Chicago). Onze wiki staat nog niet open, maar ik zal een paar printscreens toevoegen. En Nikhef stond er al bij! Maar nog niet met services.

   En ik zet jou er graag bij als datamanagement contactpersoon voor Nikhef!

   Hartelijke groet (vanuit Chicago, ivm het IEEE eScience congres),

 • Afbeelding Gera Pronk
   
   
   
   
   
  325

  Plaatje uploaden gaat niet. Ik ga even met Magchiel kortsluiten of we de wiki niet gewoon alvast een beetje open kunnen zetten (read only).

PLAATS REACTIE