Nieuwsbericht

Laatst bewerkt door Frank Benneker op 21-10-2016 09:51

IMS Europe meeting 16 en 17 november in Utrecht

 

Het gebruik en toepassen van generieke standaarden in ICT-oplossingen voor onderwijs en onderwijslogistiek is een belangrijk thema in een onderwijsomgeving waar meer en meer applicaties hun weg vinden naar studenten en docenten. Het uitwisselen en hergebruik van informatie en gegevens is een voorwaarde om deze applicaties zinvol in te zetten.

Standaarden zijn ook een belangrijk onderdeel van het programma Onderwijs en Op Maat en met name in visie op de flexibele en persoonlijke leeromgeving, zie publicaties op: https://www.surf.nl/innovatieprojecten/onderwijs-op-maat/flexibele-en-persoonlijke-leeromgeving.html

SURF ontwikkelt een wiki met informatie over relevante standaarden voor HO, http://www.wikixl.nl/wiki/surfstandaarden/

Deze wiki is “work-in-progress” maar de eerste inventarisatie is via de bovenstaande link te lezen.

Het IMS Global Learning Consortium is een organisatie die aantal belangrijke standaarden ontwikkeld en beheerd. SURF is een van de leden van IMS en iregelmaat betrokken geweest bij diverse ontwikkeltrajecten in IMS verband.

Op 16 (alleen voor IMS-leden) en 17 november organiseren Surf en het CvTE een korte conferentie over de IMS-standaarden in Utrecht. Het is de bedoeling om met elkaar in gesprek te gaan over de standaarden en thema’s als gebruikersvriendelijkheid, draagvlak, technische mogelijkheden, plannen etc. met elkaar en met IMS-medewerkers te bespreken.

De voertaal deze dag is Engels.

IMS Europe Meeting and IMS Public Forum Featuring Discussion of Next Generation Digital Learning Environments hosted by SURF and CvTE, Netherlands, 16-17 November 2016.

Meeting details and registration are available online here.REACTIES


Geen reacties gevonden.

PLAATS REACTIE